fbpxSkip to content

Întrebări frecvente

Întrebări pentru proprietari

Întrebări pentru chiriași

Întrebări pentru agențiile imobiliare

Întrebări generale

Care este semnificația unui chiriaș?

Un chiriaș este o persoană căreia îi lăsați proprietatea în schimbul unei anumite sume de bani.

De ce ar trebui să-mi verific chiriașul?

În calitate de proprietar, ar trebui să efectuați o verificare a chiriașilor pentru a vă asigura că persoana căreia îi veți închiria proprietatea are un trecut financiar și juridic sănătos.

Deși este un serviciu plătit, este mult mai ieftin din punct de vedere al timpului și al banilor să efectuați o examinare a chiriașilor, pentru a avea o relație sigură pe termen lung, în loc să schimbați chiriașii adesea ori să încercați recuperarea banilor datorați.

Ce este o verificare a chiriașilor?

O verificare a chiriașului este un serviciu furnizat de către companii specializate proprietarilor sau agenților imobiliari și constă într-o analiză mai mult sau mai puțin detaliată, în funcție de situație, a viitorului chiriaș – starea financiară, posibilele evacuări anterioare sau probleme legale, prezența legală în țară etc.

Trebuie să-mi verific chiriașul?

Atât chiriașii, cât și proprietarii au drepturi și obligații. Cu toate acestea, în calitate de proprietar, ați investit un anumit capital important într-una sau mai multe proprietăți. Prin urmare, aveți dreptul, dacă nu chiar responsabilitatea efectuării unei verificări a potențialilor chiriași.

În România nu este obligatoriu să vă verificați chiriașul, cu toate acestea, în alte țări (de exemplu, Marea Britanie) guvernul încurajează proprietarii să efectueze verificări ale chiriașilor, oferindu-le chiar o platformă online în acest scop.

Este legal să îmi verific chiriașul?

Da, este! Folosim doar baze de date de la organizații oficiale și de referință, chiriașul este bine informat despre etapele verificării și dvs., în calitate de proprietar, aveți acces permanent la procesul de verificare folosind numărul dvs. unic de referință

Este verificarea chiriașului intruzivă?

Deși la început demersul poate părea intruziv, adevărul este că implică ambele părți (chiriaș și proprietar), este destul de transparent și scopul său este menit doar să creeze o colaborare pe termen lung, de încredere.

De ce să folosiți RentGuard?

Deoarece vă oferă primul serviciu profesional de verificare a chiriașilor și vă va ajuta să construiți o colaborare pe termen lung cu aceștia.

Aveți alte întrebări?

Echipa noastră de suport vă stă la dispoziție.