fbpxSkip to content

Verificarea chiriașilor pentru proprietarii de imobiliare. De ce trebuie făcută?

Proprietarii de imobiliare sau managerii de proprietăți imobiliare care demarează procesul pentru verificarea chiriașilor trebuie să știe dacă chiriașii sau potențialii chiriași sunt demni pentru a le oferi proprietatea spre închiriere.

Procesul pentru verificarea chiriașilor trebuie să ia în considerare stabilitatea financiară a potențialului chiriaș, pentru a evita eventualele pierderi.

Verificarea chiriașilor asigură faptul că aceștia sunt ceea ce pretind a fi: de exemplu, proprietarul ar trebui să se asigure că veniturile chiriașului provin dintr-o sursă sigură și legitimă.

 

De ce proprietarii trebuie sa își verifice chiriașii

De ce proprietarii trebuie să își verifice chiriașii?

Există mai multe motive pentru care proprietarii ar trebui să își examineze potențialii chiriași și să poată explora diferite abordări cu privire la modul de verificare a chiriașilor.

Unul dintre principalele motive pentru verificarea chiriașilor este reducerea riscului de fraudă.

În zilele noastre, un chiriaș normal oferă mai puține informații decât proprietarul îi poate cere. Prin urmare, este important controlul intens și eficient pentru a proteja proprietarul de orice posibilă fraudă.

Examinarea chiriașului minimizează de asemenea riscul de pierdere a venitului pentru proprietar.

În cazul în care chiriașul sau chiriașii nu pot plăti cotizațiile lunare, proprietarul se poate confrunta cu provocarea implicită care duce la evacuări, mutări în miezul nopții sau alte probleme similare.

În cel mai rău caz, proprietarul poate suferi pierderi în instanță, încercând să recupereze o datorie neîncasabilă.

Singura protecție pe care o are proprietarul împotriva unui chiriaș rău intenționat, este diligența efectuată în procesul de verificare. Uneori nici contractul legal nu este suficient.

Dacă chiriașul nu are nimic pe numele său sau nu poate plăti sub nici o formă daunele moratorii, în cele din urmă tot proprietarul are de suferit și va plăti pagubele.

Prin urmare, examinarea eficientă poate permite proprietarului să evite problemele ce decurg din inexistența unei asigurări către chiriași.

 

cum isi pot verifica proprietarii chiriasii

Cum pot face proprietarii de imobiliare verificarea chiriașilor?

Verificarea chiriașilor se poate face printr-o serie de abordări.

Procesul permite proprietarilor să afle informații concrete despre persoanele cărora le va oferi acces la proprietatea lor, și, de asemenea, asigură îngrijirea proprietății într-un mod corespunzător.

Una dintre abordările modului de verificare a chiriașilor este aceea de a cere candidaților interesați să completeze un formular de închiriere.

Din formularul de cerere, solicitanților li se poate solicita să furnizeze informațiile privind veniturile în scris, ajutând astfel la verificarea acurateței.

Potențialilor chiriași li se poate cere consimțământul pentru a contacta angajatorul pentru verificări ulterioare și astfel poate verifica veniturile. Pentru chiriașii angajați li se poate solicita diferite documente precum prezentarea dovezilor de venit prin: evidența bancară, fișe de salarizare sau chiar declarația fiscală.

Cu toate acestea, proprietarul este nevoit să garanteze potențialului chiriaș confidențialitatea deplină a acestor documente. Aici apare de multe ori reticența chiriașului în a oferi astfel de date.

Pentru chiriașii care desfășoară activități independente se pot cere alte dovezi, însă, și acestea conțin date sensibile ce pot prevedea un disconfort pentru chiriaș.

Aceste verificări ar trebui să reprezinte un standard aplicat tuturor potențialilor chiriași, indiferent de sursa lor de venit.

 

Rentguard Logo

Așadar, cum pot proprietarii de imobiliare să își verifice chiriașii într-un mod care să nu creeze disconfort, care să respecte normele legale, să implice un proces relativ simplu și totuși să garanteze siguranță pentru ambele părți?

Pentru ca proprietarii de imobiliare să își verifice chiriașii într-un mod 100% sigur și viabil atât pentru chiriași cât și pentru ei, intervine o terță parte care facilitează procesul într-un mod simplu și securizat.

Această terță parte este formată din specialiști care se ocupă de procesul de verificare.

Pentru a simplifica procesul cât mai mult, am dezvoltat platforma de verificare online a chiriașilor denumită RentGuard.

RentGuard este o platformă online pentru verificarea chiriașilor concepută pentru a interveni în mod obiectiv ca terță parte în acest proces.

Chiriașii nu vor mai fi nevoiți să ofere documentele personale proprietarului (ex: date despre situația financiară), iar proprietarii vor fi scutiți de procesul pentru verificarea chiriașilor, bazându-se pe expertiza RentGuard.

Toate datele înregistrate în platformă vor rămâne anonime pentru părțile implicate în proces. Operatorii RentGuard se vor ocupa de analiza datelor primite de la chiriaș și vor genera un raport care să fie înmânat proprietarilor și care să contribuie la procesul decizional al acestora.

Astfel, atât proprietarii cât și chiriașii vor ajunge la un numitor comun.

 

Citește mai multe despre RentGuard pe articolul nostru:

RentGuard – Serviciul Imobiliar de Verificare a chiriașilor explicat pe scurt

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Rămâi la curent cu toate noutățile RentGuard! 

Înscrie-te cu adresa de email și vei primi informații, știri și noutăți de la noi!

Notă informativă despre înscrierea la newsletter.