fbpx
Property management digitalizat și eficientizat
Echipa Rentguard

Echipa Rentguard

În Lumea Proprietăților:
Ghidul Proprietarului, al Chiriașului și al Administratorului de Proprietăți

Property management: gestionare profesională în real estate​

Domeniul de property management (sau administrare de proprietăți) a devenit o parte importantă dintr-o lume în care investițiile în imobiliare continuă să crească. De la proprietari individuali și property managers, până la dezvoltatori imobiliari mari, abordarea profesională a administrării proprietăților asigură eficiență, valoare și confort.

Ce înseamnă mai exact Property Management?

Pe scurt, property management este un proces de administrare a proprietăților imobiliare. Prin acesta se asigură performanțe optime, valoare crescută și satisfacția clienților. Acest proces implică o gamă largă de responsabilități, precum închirierea și întreținerea proprietăților, gestionarea chiriașilor sau administrarea finanțelor. Un property manager este un fel de intermediar între proprietar și chiriaș. Acesta se asigură că proprietatea este bine întreținută și că necesitățile ambelor părți sunt satisfăcute și îndeplinite la timp.

De ce e util Property Managementul?

Tot mai mulți oameni au auzit de conceptul de property management. O simplă căutare pe Google îți poate demonstra popularitatea acestui domeniu și interesul crescut pentru gestionarea profesională a proprietăților imobiliare. Există numeroase beneficii ale acestui domeniu, precum:

eficiență operațională (este asigurată o funcționare eficientă a proprietăților. Administrarea contractelor, rezolvarea problemelor de întreținere și gestionarea chiriașilor sunt doar câteva din sarcinile ce conduc la operațiuni fără probleme.)

creșterea valorii proprietăților (fiind întreținute regulat și adecvat gestionate, proprietățile nu se deteriorează. Astfel, poate apărea o creștere a valorii acestora pe termen lung.)

reducerea locurilor vacante (administratorii de proprietăți lucrează pentru a menține ratele de ocupare ridicate. Prin promovarea proprietății, evaluarea potențialilor chiriași și oferirea serviciilor excelente, apariția locurilor vacante pentru o perioadă îndelungată nu mai devine o problemă)

îngrijirea nevoilor chiriașilor (o relație bună cu chiriașii este esențială. Astfel că property managers răspund rapid la solicitări și oferă soluții pentru orice problemă care apare. Pe scurt, îmbunătățesc experiența chiriașilor în locuința respectivă.)

expertiză profesională (fiind profesioniști, administratorii de proprietăți au cunoștințe detaliate despre legislația imobiliară, noi norme sau reguli privind închirierea și întreținerea. Astfel, se asigură că nu există abateri pe niciun plan)

gestionarea financiară și întocmirea rapoartelor (colectarea chiriilor, plata facturilor, bugetarea întreținerii și furnizarea de rapoarte detaliate proprietarilor sunt moduri prin care property managers asigură o administrare transparentă și eficientă a resurselor financiare de care dispune proprietarul).

Tendințe Tehnologice în Property Management

Piața imobiliară evoluează rapid datorită tehnologiei, iar administrarea de proprietăți nu este vreo excepție. Aplicațiile și platformele online care au apărut în ultimii ani permit proprietarilor și administratorilor de proprietăți să monitorizeze în timp real starea proprietăților pe care le dețin/administrează. De la plată online a chiriilor la gestionarea cererilor de mentenanță prin intermediul unei aplicații, tehnologia aduce eficiență și comoditate în property management. În plus, chiriașii par și ei din ce în ce mai atrași de procese simplificate și digitalizate prin care să-și poată rezolva problemele legate de locuința închiriată.

Importanța Relației Proprietar-Chiriaș

O relație bună între proprietar și chiriaș este crucială. Property managementul facilitează această relație prin intermediul comunicării deschise, gestionării neînțelegerilor și asigurării unei experiențe bune pentru chiriași. Acest lucru contribuie la menținerea chiriașilor pe termen lung și la evitarea problemelor legale sau financiare.

În loc de concluzie…

Putem spune că property managementul este cheia pentru un mediu imobiliar funcțional și prosper. De la gestionarea operațională eficientă la îmbunătățirea valorii proprietăților și satisfacției chiriașilor, un property manager aduce beneficii semnificative. Mai ales că, într-o lume în continuă schimbare, tehnologia și relația proprietar-chiriaș devin tot mai esențiale pentru succesul în property management.

Iar platformele intuitive de property management precum RentGuard nu mai reprezintă un simplu moft, ci o necesitate. Află mai multe pe rentguard.ro despre cum te poate ajuta soluția noastră digitală și urmărește-ne pe social media dacă vrei să fii la curent cu noutăți din real estate, să înțelegi mai multe despre acest domeniu sau, poate, să te amuzi la vreuna din postările noastre despre viața în imobiliare. Ne găsești pe Facebook, Instagram și Linkedin! 

Share this post

Nu ești încă sigur?
Îți oferim access gratuit 60 zile!

Înregistrează-te gratuit și descoperă un mod inteligent de a gestiona proprietățile cu RentGuard. În plus, ai mai mult control și o relație transparentă cu chiriașii sau proprietarii.