fbpx
Echipa Rentguard

Echipa Rentguard

În Lumea Proprietăților:
Ghidul Proprietarului, al Chiriașului și al Administratorului de Proprietăți

Property manager vs facility manager: tu știi care e diferența?

Doi termeni destul de cunoscuți din domeniul imobiliarelor sunt property manager și facility manager. Cu toate că aceste două roluri sunt foarte importante atunci când vine vorba de administrarea de proprietăți, mulți oameni îi confundă între ei. Deși au câteva asemănări, responsabilitățile unui property manager sunt diferite de cele ale unui facility manager. 

Așa că ne-am hotărât să clarificăm acest aspect și să explicăm clar asemănările și diferențele între un property manager și un facility manager.

Ce face mai exact un Property Manager?

În mod normal, un property manager se ocupă de proprietate. Principalele atribuții ale unui property manager sunt:

– marketing și închiriere (promovează proprietatea pentru a găsi chiriași noi și stabilește prețurile corecte)

– administrarea chiriașilor (menținerea relațiilor bune și transparente cu aceștia)

întocmirea contractelor de închiriere, gestionarea fondurilor și întocmirea rapoartelor financiare

– colectarea chiriei

– supravegherea renovărilor și a întreținerii (se asigură că proprietatea e într-o stare optimă)

Dar un Facility Manager cu ce se ocupă?

Dacă un property manager este mai preocupat de clădiri și de proprietate, un facility manager are în vedere oamenii, procesele și operațiunile aferente închirierii. Mai exact, un facility manager se ocupă de:

– gestionarea spațiului (se asigură că spațiul este folosit eficient)

– administrarea serviciilor (curățenia, securitatea și gestionarea deșeurilor)

– menținerea infrastructurii (are grijă de buna funcționare a infrastructurii, inclusiv reparații și întreținere)

– siguranță și securitate (implementează și monitorizează măsurile de securitate atât pentru personal, cât și pentru bunuri)

Ce poate face RentGuard în această ecuație?

Un software de administrare a proprietății precum RentGuard poate facilita munca atât a unui property manager, cât și a unui facility manager. Datorită numeroaselor funcționalități pe care le punem la dispoziția utilizatorilor platformei noastre, administrarea proprietăților n-a fost nicicând mai ușoară sau plăcută. Astfel, folosind RentGuard, te poți bucura de:

– un management mult mai rapid al comisioanelor (poți vedea toate comisioanele primite și pe cele pe care urmează să le primești, atât la nivel de proprietate – contract, cât și la nivel de cont unde sunt înglobate toate)

– o comunicare facilă și transparentă cu chiriașii și cu proprietarii (ai toate datele necesare în platformă pentru a contacta chiriașii sau proprietarii, fără să mai fii nevoit să cauți printre sute de documente un număr de telefon sau o adresă)

solicitarea cu ușurință a comisionului și trimiterea directă a facturilor către proprietar (folosind platforma noastră, poți trimite mult mai repede solicitările către proprietar și te poți asigura că toate datele sunt corecte)

plata online a chiriei, întreținerii și a facturilor în mod direct, de către toate părțile implicate (colectezi comisionul, iar chiria se va transfera direct către proprietar în mod automat)

– centralizarea tuturor acțiunilor într-un dashboard personalizat (ai acces rapid la toate informațiile importante despre proprietățile tale: valabilitate contract, date contact chiriaș, termene de plată și multe altele)

stocarea online și în siguranță a documentelor și contractelor (pe care le poți accesa de oriunde, oricând)

analize financiare complexe (bazate pe informații financiare relevante, ca să știi clar care este randamentul proprietăților tale)

promovare online facilă (platforma noastră creează pagini special dedicate vizualizării proprietăților tale, pe care le poți distribui pe social media sau oricare alte canale preferate).

Iar acestea sunt doar o parte din funcționalitățile prin care procesul de property management este facilitat și eficientizat de platforma noastră digitală.

În loc de concluzie…

Pe scurt, în timp ce property managerii se ocupă mai mult de relațiile cu chiriașii și administrarea proprietății, facility managerii se concentrează pe aspecte practice și operaționale ale infrastructurii și facilităților. De asemenea, un property manager se ocupă de întreținerea pe termen lung a proprietății, în timp ce un facility manager se concentrează pe buna funcționare a facilităților pe termen scurt (al șederii chiriașilor în proprietate).

Deși property managerii și facility managerii au obiective și responsabilități diferite, ambele poziții sunt esențiale pentru menținerea valorii și funcționării eficiente a proprietăților. RentGuard, ca software de property management, aduce beneficii ambelor domenii prin centralizarea informațiilor, automatizarea proceselor financiare și facilitarea comunicării eficiente. A alege instrumente tehnologice avansate în administrarea proprietăților poate contribui semnificativ la eficiența și succesul pe termen lung al oricărei persoane care lucrează în real estate. De aceea, intră pe site-ul nostru și află mai multe despre cum te poate ajuta soluția noastră intuitivă!

Share this post

Nu ești încă sigur?
Îți oferim access gratuit 60 zile!

Înregistrează-te gratuit și descoperă un mod inteligent de a gestiona proprietățile cu RentGuard. În plus, ai mai mult control și o relație transparentă cu chiriașii sau proprietarii.